Hout prijzen - Houtimport tegen zeer scherpe prijzen!

Ontwikkeling hout prijzen – Als u naar de houtmarkt van de afgelopen jaren kijkt dan ziet u gemiddeld genomen een prijsstijging. Daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat het erg moeilijk is om in algemeenheden te spreken over de prijsstelling in de houtmarkt, omdat prijzen enorm kunnen verschillen per houtsoort.

Net als in elke andere markt bepalen vraag en aanbod de prijs op de wereldmarkt. Zo werkt economie. En het is bij hout niet anders.

Belangrijke prijsfactoren zijn bovendien de illegale boskap en de invloed van het klimaat op bosbouw en transport. Ook fiscale maatregelen van lokale overheden kunnen de bosbouw sterk beïnvloeden en dus invloed hebben op de prijs van hout.

Gezien de enorme diversiteit aan houtsoorten is voor een buitenstaander de houtmarkt nogal ondoorzichtig. Datzelfde geldt voor de prijsstelling. In een niet zo transparante markt kan de prijsstelling enorm fluctueren. Daarom is het zaak met verstand van zaken te werk te gaan bij de inkoop.

Timbermatch bewijst al jaren de houtmarkt goed in kaart te hebben. Wij leveren jaar in jaar uit de beste houtsoorten tegen zeer scherpe hout prijzen.

hout prijzen, grenen tuinscherm

Enorme diversiteit aan hout

In de houthandel wordt veelal aan de “buitenkant” gewerkt met bekende soorten als bijvoorbeeld azobé, bankirai hout, meranti hout, vurenhout, larikshout en andere hoofdsoorten. De kenner weet dat binnen elke familie van houtsoorten er diverse subsoorten bestaan.

Meranti kent als verbijzondering bijvoorbeeld rode, witte en gele meranti en daarbinnen bestaan ook weer vele soortgroepen.

In de handel wordt dat onderscheid vaak niet gemaakt en wordt in bijvoorbeeld een teak outlet of bij een groothandel het handelshout verkocht onder vaste benamingen als teak, azobé, vuren, grenen, meranti, eiken etc.

Steeds meer hout wordt betrokken uit tropische regenwouden en de biodiversiteit in hout uit de tropische wouden is enorm. Er is een heel vakgebied op het terrein van houtherkenning, houtanatomie genaamd.

Het doel van houtanatomie is soorten vast te stellen. In de praktijk gaat dat ook nog wel eens (doelbewust) mis, omdat er met hout inmiddels enorme commerciële belangen zijn gemoeid. Als u meer wilt lezen over de houtanatomie en de diverse houtsoorten kunt u terecht op Wikipedia.

Timbermatch kiest voor kwaliteit en transparantie

Wij houden de ontwikkelingen in de houtmarkt nauwgezet bij. Enerzijds omdat wij dat vinden horen bij een goede uitoefening van ons vak en een gezonde beroepsinteresse, maar bovenal ook om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen informeren en voorlichten. Zodat zij uiteindelijk de beste keuze kunnen maken in prijs/kwaliteit wat betreft de houtsoort.

Een greep uit ons assortiment en de houtsoorten:

  • Goedkoop tuinhout: in Midden- en Noord Europees grenen en/of vuren. Verwerkt als palen, planken, liggers, dekdelen, potdekseldelen, rabatdelen, tuinschermen enz.
  • Hardhout tuinhout: bankirai, keruing, basralocus, azobé, angelim vermelho, groenhart, massaranduba en gele kabbes. Verwerkt als palen, planken, liggers, dekdelen, rabatdelen, tuinschermen enz.
  • Hardhout lijstwerk: meranti/malapi. Verwerkt als ABC-profielen kozijnhout, raamhout, glaslatten, koplatten enz. Plaatmaterialen in berkentriplex, hpl.
  • Vloerdelen: in eikenhouten planken, grenen en teak in een grote verscheidenheid aan kleuren en afmetingen.
  • En nog veel meer: vlonderplanken hardhout, lariks planken, bamboe palen, pergola hout, vensterbanken, dakkapellen, isolatiematerialen (glaswol) etc.

Meer weten?

Bel of mail ons voor import tegen zeer scherpe hout prijzen via de adresgegevens op de contactpagina.


Timbermatch
Linnaeuslaan 2
3903 GS Veenendaal
Contact

Van Hout prijzen en houtsoorten naar de homepage

Timbermatch
Linnaeuslaan 2
3903 GS Veenendaal

Telefoon: 0318 595731

Contact

Bezoek ook Timbermatch Houtproducten